Pagina's

zaterdag 26 februari 2011

Ai al schade.

De buurman heeft gebeld. Blijkt dat de aannemer met zijn kraantje het wandelstraatje beschadigd heeft. Aannemer heeft laten weten dat hij dit dinsdag in orde gaat brengen.

maandag 21 februari 2011

Nog eens een tegenslag.

De fundering heeft een "rotte hoek". Bljikbaar zat er rechts achteraan ooit een kelder van een huis dat al tientallen jaren geleden is afgebroken. Wil weer eens lukken.  Ingenieur en architect zijn terplaatse geweest en het enige dat moet gebeuren is de sleuf verder uitgraven en gestabiliseerd zand gebruiken. Blijkt na 1m dieper dat ze de harde grond hebben gevonden. Zal wel een meerprijs geven maar kon erger dan betonputten  te steken of palen te moeten slagen.
De "rotte hoek"

Aangevuld met gestabiliseerd zand.

zondag 20 februari 2011

De definitieve grondwerken.


Vandaag is de aannemer eindelijk gestart met de grond te verzetten voor de funderingen. Ik voel mij er niet makkelijk bij dat alles zomaar bij de buren ligt. Maar zij snappen het wel zeggen ze. Ze hebben ook al verbouwingen gedaan. Maar toch... Hopelijk als de keldermuren staan gaat al die grond terug weg zijn. En de bergen die momenteel in onze (toekomstige) tuin liggen mogen voor mij ook snel verdwijnen.


Een meevaller. De straatkant is ondermuurd en daar behoeven we geen verstevigingen te maken.

Putje van 4,30 onder straatniveau. Om een scheidingsmuurtje te maken in beton.
De grond bij de buren