Pagina's

donderdag 10 maart 2011

Daglicht laat iets meer zien.

Vandaag nog even langs de werf gereden. Nadat de foto's zijn getrokken heeft men de balken rondom de vloerplaat verwijderd en de gaten geschoten die de bekisting moeten dragen.  Morgen komen de muren eraan...

woensdag 9 maart 2011

Beton Beton beton

Na veel meten, opnieuw meten en nog eens meten kon men eindelijk de beton gieten die de vloerplaat maakt en de steun voor de scheidingsmuur met de buren.  Blijkbaar moet een paaltje van de landmeter verzet geweest zijn met als gevolg dat alles langs links 15 cm verkeerd stond, in de lengte 20 cm te kort stond en langs rechts zaten we er 2 cm naast. De hele namiddag heeft de architect en de aannemer blijkbaar aan het meten en hermeten geweest om alles correct te zetten.  Ondertussen staan er wel 3 * 11m^3 beton te wachten en een betonpomp/ Moet gezellig geweest zijn op de steenweg.  Onze architect was in ieder geval tevreden met het geleverde werk. En ik denk zo als het voor hem goed is dan zal dat zeker voor ons in orde zijn.

   
De vloerplaat. Het was al wel redelijk donker aan het worden.
Steun(tje) van de scheidingsmuur. En dan steekt daar nog eens een pak beton onder.
Overgang van de vloerplaat naar de toegangsweg onder de autobrug.
De klimplaat die het water moet tegenhouden dat door de beton zou kunnen gedrukt worden

.

Goed nieuws van de buren.

De buren hebben ook een bouwvergunning verkregen. Ze gaan zoals wij ook de scheidingsmuur gebruiken om er hun wagens op te parkeren. Aan hun huis gaan ze ook wat veranderingen doorvoeren. Het ziet er naar uit dat de buurt daar voorlopig nog wat betonmolens, aannemers en leveranciers gaan zien. Ik neem een optie op nog 2 extra maanden parkeerplaatsen afhuren bij stad Leuven.

Foutje op tijd gezien

Blijkbaar was de vloerplaat iets te kort. Het viel al op door de brede fundering die overbleef. Na wat telefoontjes met de architect en meten in het donker (gisterenavond) heeft men de plaat deze morgen een 20cm langer gemaakt.
Het blokje om de plaat langer te maken is duidelijk te zien.

dinsdag 8 maart 2011

Bekisting vloer

Vandaag is men gestart met de bekisting van de vloerplaat. Volgens de buren zijn het "goei" mannen die er aan het werk zijn geweest. Moet in ieder geval zeggen dat ze al zijn opgeschoten. Ben curieus of er morgen of overmorgen beton zal gegoten worden. We zien wel. Hopelijk zijn alle maten juist!!!!

Vloerplaat. Of toch al veel ijzer.
Het stukje muur dat onder de grond zal verdwijnen.
Die buizen zullen niet meer gaan lopen.
Nog wat ruimte voor veel isolatie, spouw en buitensteen.