Pagina's

donderdag 1 september 2011

Zonnecellen, chape en photosynth

Vandaag zijn ze de zonnecellen geplaatst. Keuren is voor later in de maand.

In de kelder hangt de omvormer al omhoog.
Een dakpan heeft in ieder geval de plaatsing niet overleefd. Maar we hebben toch nog een klein palletje in reserve staan.

Op het gelijkvloers en op de zolder is de chape ondertussen al bewandelbaar.
Natuurlijk steken er benden nog buizen boven maar daar moet dan ook nog isolatie, buizen van de vloerverwarming en een definitieve chape op komen.Het zicht van het verdiep naar de keuken is wel speciaal. Ook al weten we dat daar nog twee trappen gaan tussenkomen. Het blijft hoog.
En nu voor iets speciaal. Een 3D fotosynthese van het eerste verdiep. Aangezien de architect wil dat we alle buizen en draden goed documenteren heb ik er maar meteen enkele honderden foto's van gevonden. Microsoft heeft daar een speciaal stuk software voor om dat allemaal samen te smijten. Wie eens wil kijken kan dat hier doen.
Probeer het eens en laat weten wat je er van denkt.

Voor de rest ligt de planning overhoop maar daar ga ik later wel over schrijven.

Tot de volgende
Filip

dinsdag 30 augustus 2011

Pissed off

Vandaag heeft de boormachine het begeven. Onvoorziene kosten en zoals altijd met de bouw wil je die niet hebben. Iemand een krachtige boorhamer met krachtige motor in de kast liggen? Iets zoals dit!


Maar niet te klagen. De plakker is buiten maar daar heb ik geen foto's meer van gemaakt. Allemaal witte muren ;-)
De autobrug staat maar is niet af. Zijn een stuk vergeten te lassen en dat moet terug gegealvaniseerd worden. Maar wat er ligt ziet er stevig uit.