Pagina's

maandag 12 september 2011

Vloerverwarming leggen en autobrug

We zijn eindelijk zover om de vloerverwarming te leggen. Donderdag zijn ze een cursus komen geven en veel materiaal komen afzetten.  We moesten toch even slikken. Daar komt meer bij kijken dan wat buis op de grond leggen.
Het toilet op de 0 is al klaar.In totaal ligt er een 2400m buis klaar. Maar we zullen hoogstwaarschijnlijk maar een goede 2100m nodig hebben.
800m vloerverwarming op een haspel.
En nog twee extra rollen van telkens 800m. De groene band is randisolatie.

Dit weekend heeft men ook de autobrug komen afwerken. Maar uiteindelijk is ze nog niet af. Er moet nog een steun geplaatst worden.
Aan de kant van het voetpad moeten we nog beslissen wat we gaan doen met de afwerking. Beton gieten is een mogelijkheid.


Naast de stalen brug is er nog plaats voor een houten brug die naar de voordeur gaat. Maar dat is voor later.

Vandaag heeft Pascale en haar mams de ondergrond geplaatst om de vloerverwarming op te prikken. +1 en 0 zijn al gedaan. Op -1 gaan we wachten tot de ramen definitief zijn afgewerkt. En dat is beloofd voor donderdag.
Vanavond zijn we dan bezig geweest met lijntjes trekken om geen vergissingen te begaan tijdens het plaatsen van de vloerverwarming.


Eén van de zes uitgetekende circuits op het gelijkvloers.

Nog één circuit uit te tekenen op het gelijkvloers.

Ondertussen is Pascale al bezig in de studio om de buizen te prikken (tacken) op de vloer.
Regelmatig het tackertoestel bijvullen.
En verder doen met de volgende 50m buis. Nog 2000m te gaan.

Tegen midden oktober komt men de definitieve chape plaatsen maar we hopen sneller klaar te zijn hiermee.   Hier kunnen we enkele dagen of weken winnen op onze planning.
Morgen gaat Pascale verder tacken samen met Katrien.

Tot later.