Pagina's

zondag 2 oktober 2011

Vloerverwarming af

Jongens, jongens. Van die dagelijkse blog blijft niet veel over. Maar ja, het is dan ook druk geweest.
De week na de vorige blog hebben we nog aan de vloerverwarming bezig gezeten. Maar dat weekend daarop is door festiviteiten en een verassingsfeestje voor Pascale met 34 man een beetje in het water gevallen. In ieder geval sinds vorige week liggen alle buizen van de vloerverwarming. Inclusief extra bescherming voor de uitzettingen.


De mannen van Hamalco zijn dan ook al de leidingen onder drukkomen zetten nadat ze alle hoofleidingen hebben aangesloten. Nadien hebben we dan overal lichte bekistingen geplaatst zodat de chappers hun cementmix niet gaat lopen.

Dit is de plaats waar in de studio de douche komt. Chape mag hier iets dunner daar we de inloopdouche wat lager willen plaatsen zodat het opstapje niet te oog komt.
  
Aan de randen en aan de deuren en doorgangen zijn ook uitzettingsvoegen geplaatst zodat de chape met de vloerverwarming wat plaats heeft om te bewegen. Katrien heeft ons daar weer tot in de nachtelijke uurtjes mee zitten helpen.Op de drie toiletten zijn de GEBERIT frames ook geplaatst zodat ze in de beton verankerd zijn en niet in de chape. Dat maakt het allemaal wat steviger.  Was dus wel nodig om overal de PUR terug weg te snijden waar de poten moesten komen.

Tijdens het onder druk plaatsen van de leidingen heeft HAMALCO maar meteen de ventilatiesystemen geplaatst.

De hoofdventilatie. Met zijn twee leidingen naar beneden en twee door het dak.

En de recirculatiemodule die dient om overscot van lucht in de dressing (warmte dus) naar het salon te  duwen.
In de kelder is ook de controlemodule van de pompput afgewerkt

De chappers zijn nu bezig met de definitieve chape te paatsen nadat we twee avonden een meterlijn door het hele huis hebben getrokken. Maar donderdagavond zjn ze moeten stoppen daar ze een gat hebben gemaakt in de vloerverwarming. Die is dit weekend hersteld door HAMALCO en dinsdag werken ze verder met de cement.
Zaterdag zijn ze wel nog de xhappe op -1 komen afpappen. Mengsel van cement en water met aftrekker over de chappe trekken zodat alle poriƫn gevuld worden en de chappe beter uithard.